Diş beyazlatma kişinin kendi evinde diş macunları aracılığı ile yapabileceği gibi diş hekimi tarafından klinikte de yapılabilmektedir. Evde yapılan beyazlatma çalışmaları klinik beyazlatmalara oranla çok daha az etki göstermektedir.
Beyazlatıcı diş macunları dişlerin üzerinde bulunan lekelerin uzaklaştırılmasını sağlar. Bu macunlar kimyasal yapıları nedeniyle dişin iç tabakalarına nüfuz edemezler yalnızca yüzeysel bir temizlik sağlarlar. Bu diş macunları ortalama dişin rengini 1 ton kadar beyazlatabilirler. Fakat klinik beyazlatmalarda dişin rengi 8 tona kadar açılabilmektedir.
Hastanın ağzından alınan ölçü ile kişiye özel hazırlanan ve dişlerin üzerine tam oturan bir şeffaf plak hazırlanır. Bu yöntemde hasta gece yatmadan önce plak içerisine beyazlatıcı maddeyi sıkar ardından ağzına yerleştirerek uyur. Bu süreç yaklaşık olarak 1-2 hafta kadar sürmektedir.
Çok kısa sürede diş beyazlatma işleminin sonlanması bu işlemin en avantajlı yönüdür. Diş eti gibi ağızdaki tüm yumuşak dokular izole edilir ardından beyazlatma işlemi 4 dakika içerisinde tamamlanır.
Direkt olarak hekim gözetiminde yapılan bir işlemdir. Bu işlemde önce ağız içindeki yumuşak dokular izole edilir. Ardından dişe beyazlatıcı jel uygulanır ve bu jel ışıkla aktifleştirilerek diş beyazlatılmış olur. Bu işlem kişinin istediği beyazlığa ulaşması sağlanana kadar uygulanabilir. 1 hafta ara ile tekrarlanır.